La Marinada sempre arriba

Presentació del llibre de Lluis Foix a Conesa, El passat dia 20 de maig vàrem assistir a l’acte promogut per l’ajuntament de Conesa, de presentació del llibre ” La Marinada sempre a arriba” escrit pel gran periodista Lluis Foix.
Va ser un entretingut i entranyable acte, impregnat amb la presència, complicitat i interès de bastantes persones, algunes ja d’edat, que van gaudir i recordar anècdotes d’aquells anys en un breu repàs, amb la senzillesa, i el bon fer que caracteritza a l’autor.
Es tracta d’un llibre molt interessant en el qual queden ben plasmades les vivències de la postguerra a Rocafort de Vallbona, un petit poble de la Vall del Corb, per molta gent desconeguda, però ple d’encant i bellesa.
Vivències que de ben segur són molt semblants a les que es van viure en aquells anys en totes les comarques i regions del nostre país, i que van deixar la seva petjada en aquelles persones que la van patir.
Com bé diu l’autor ” El futur de les persones no està escrit, sinó que s’inventa dia a dia.
Però les teves arrels a la terra, a la família, als primers mestres, als primers amics, als avatars que et dóna la vida des de ben jove, no s’obliden mai. Són traços definitius marcats en el caràcter i en la trajectòria de tots.”  Us aconsello la seva lectura.

Promovido por el Ajuntament de Conesa el pasado día 20 de mayo asistimos a la presentación del libro ” La Marinada sempre arriba” escrito por el gran periodista Lluis Foix.
Fué un entretenido y entrañable acto, impregnado con la presencia, complicidad e interés de bastantes personas, algunas ya mayores que disfrutaron de anécdotas de aquellos años en un breve repaso, con la sencillez, el buen hacer y amenidad que caracteriza al autor.
Se trata de un libro muy interesante en el que quedan bien plasmadas las vivencias de la posguerra en Rocafort de Vallbona, un pequeño pueblo de la Vall del Corb, por mucha gente desconocida, pero lleno de encanto y belleza.
Vivencias que a buen seguro son muy parecidas a las que se vivieron en aquellos años en todas las comarcas y regiones de nuestro país, y que dejaron su huella en aquellas personas que la padecieron.
Como bien dice el autor ” El futuro de las personas no está escrito, sino que se inventa día a día.
Pero tus raíces a la tierra, a la familia, a los primeros maestros, a los primeros amigos, a los avatares que te da la vida desde bien joven, no se olvidan nunca. Son trazos definitivos marcados en el carácter y en la trayectoria de todos.”

Os aconsejo su lectura.