Els tipics panellets

Els panellets són uns dolços típics de la festa de Tots Sants a Catalunya, València, i Illes Balears, estan fets amb una base de massapà d’ametlles crues mòltes, moniatos, sucre i clara d’ou batuda a punt de neu.
Una vegada modelats abans de coure’ls al forn se’ls pot donar diverses formes amb ingredients d’adorn. Els més populars són els panellets de pinyons que estan arrebossats de pinyons i envernissats de clara d’ou. Són unes preuades postres d’un sabor i d’una aroma molt característics, que combina perfectament amb el vi dolç (típicament moscatell, mistela, vi ranci o vi dolç).
Cal situar l’origen dels panellets al segle XVIII, que s’utilitzaven sobretot en èpoques de celebracions de caràcter religiós.
A la nostra casa rural tenim costum de seguir la tradició, les imatges en són una petita mostra.

Los panellets son unos dulces típicos de la fiesta de Todos los Santos en Cataluña, Valencia, e Islas Baleares, que están hechos con una base de mazapan de almendras crudas molidas, boniatos, azúcar y clara de huevo batida a punto de nieve.
Una vez moldeados antes de cocerlos al horno se les puede dar diversas formas con ingredientes de adorno. Los más populares son los panellets de piñones que están rebozados de piñones y barnizados de clara de huevo. Es un preciado postre de muy característico sabor y aroma que combina perfectamente junto con el vino dulce (típicamente moscatel, mistela, vino de misa, vino rancio o vino dulce).
Hay que situar el origen de los panallets en el siglo XVIII, que se utilizaban sobre todo después de las celebraciones de carácter religioso.
En nuestra casa rural tenemos costumbre de seguir la tradición, las imágenes son una pequeña muestra.

 

Moscatell, ratafia
Bon profit  !!