Els tres Tombs o la cavalcada dels “Tonis”, tal com s´anomena popularment en Igualada als participants, és una desfilada que es recorre tres vegades pel centre històric de la ciutat. Hi participen carros de transport, carruatges de passeig i grups de cavallers lluint les millors gales, que recorden els antics treballadors del gremi: sagals, matalots, caps de quadra, manescals i també les pubilles de la festa. Els banderers dels Tres Tombs, son els portadors de les banderes gremials: la petita i la gran que daten de 1822 i 1856 respectivament.
En el darrer tomb té lloc la benedicció de tots els animals presents i, en finalitzar, es reparteixen panets beneïts a les cavalleries.

+ INFO:
http://www.anoiadiari.cat/noticia/12725/els-tres-tombs-una-festa-amb-190-anys-d-historia
http://ca.wikipedia.org/wiki/Tres_Tombs

Els Tres Tombs o la cabalgata de los “Tonis”, tal como se denomina popularmente en Igualada a los participantes, es un desfile que transcurre tres veces por el centro histórico de la ciudad.
Participan carros de transporte, carruajes de paseo y grupos de caballeros luciendo sus mejores galas con atuendos que recuerdan a los antiguos trabajadores del gremio:
Sagalés matalots, jefes de cuadra, veterinarios, no podian faltar las Pubillas de la fiesta.
También participan los abanderados de los Tres Tombs, portadores de las banderas gremiales: la pequeña y la grande que datan de 1822 y 1856 respectivamente. Al final del último recorrido tiene lugar la bendición de todos los animales presentes y acto seguido se reparten panecillos bendecidos a las caballerías.

 

Antic gremi de traginers Igualada

 

 Festa popular per tothom