Publica el

Avantatges d’una casa rural enfront d’un hotel rural

Ho tens decidit. Ja saps que els teus pròxims dies lliures transcorreran en un entorn rural. Ve de gust, oi? A més, hi ha bon ànim. És precisament el que necessites i el que et convé: una mica de tranquil·litat, camp i a gaudir sense presses.

Si encara vas dubtant en referencia a una cosa tan important com és l’elecció de l’allotjament, aquest poat és per a tu.

Coneixes les diferències que hi ha entre una casa rural i un hotel rural? Molta gent pensa que són bàsicament el mateix; no obstant això, res més lluny de la realitat.

Fora dilemes!

Estigues atent perquè quan acabes de llegir, sabràs exactament què és el que necessites.

Ubicació i arquitectura

Atesa la classificació de l’allotjament com a «rural», la localització ha de complir amb certs requisits. El principal d’ells, que l’entorn sigui agrest.

Res de ciutats, carreteres o espais urbans en àrees metropolitanes. Per a poder qualificar-se com a tals, tant la casa com l’hotel rural han de situar-se en zones fonamentalment rústiques o campestres.

Ara bé, dins d’aquest punt en comú, ens trobem amb el primer senyal distintiu: l’hotel sol haver estat construït ex profeso amb l’objectiu de ser-ho. Mentrestant, la casa rural és una edificació amb història que ha estat restaurada o acondicionada per a tenir una segona vida reconvertida en negoci turístic.

Sent així, la casa rural conservarà certs detalls que parlin del seu passat, sorprenguin i enamorin al visitant. Bigues de fusta, sòls originals, façanes d’època, mobiliari original… Quan et vulguis adonar, ja et sentiràs part del lloc.

Aprofita i pregunta als amos per la història de la seva casa. De ben segur, estaran encantats d’explicar-te detalls curiosos i anècdotes que van succeir allí mateix.

Serveis personalitzats

Parlant dels propietaris de la casa rural, molt probablement, aquests seran també els gestors de l’allotjament.

Es tracta de negocis tradicionalment gestionats per famílies. Matrimonis als quals sovint assisteixen els fills o fins i tot els néts. Les generacions es van donant el relleu. Amb aquest panorama tan casolà, com imagines que serà l’atenció?

Ja ho estaves intuint: bastant acurada i de tracte molt pròxim. Ells volen que et sentis com en la teva pròpia casa, així que no escatimaran en consideracions i amabilitats per a aconseguir-ho.

A la sincera cortesia, se li suma l’ambient desinhibit i informal i ja tenim just allò que anàvem buscant: aquesta sensació familiar i acollidora d’una calidesa sorprenent i reconfortant.

Tens alguna petició especial? No dubtis a comentar-ho i veuràs com els teus dedicats amfitrions tracten de complaure’t de bona gana.

En el cas dels hotels rurals, és possible que no es donin les mateixes condicions. Tingues en compte que són allotjaments més grans, i encara que el personal sigui igualment meravellós, el tracte pla i casolà pot ser menys habitual. Això és pel fet que la implicació entre empleats i empresa és diferent: de tipus més professional i menys afectiva.

Encant i magnetisme

Una mica en la línia que estem tractant fins ara, és de preveure que les sensacions com a hoste tampoc seran les mateixes en un hotel que en una casa rural.

El genuí

Ja hem comentat que a les cases rurals regna l’autenticitat. Tant de la pròpia part física de l’allotjament com de les persones que s’encarreguen d’ell dia rere dia. És precisament aquesta unió entre el potencial històric i humà el que genera una experiència veritablement atractiva i interessant.

Un mateix concepte

Un mas, una masia, un casalot, un ranxo, una vila, una alqueria o una cabanya. En cada lloc reben un nom, però totes coincideixen en el mateix: el seu esperit casolà no es perd, és imperible i forma part de la identitat de la casa rural.

Tot l’any

Durant les quatre estacions, els dotze mesos, qualsevol cap de setmana o les festes de guardar, les cases rurals són una autèntica delícia per als sentits. Per a la calma i la pau interior i per a gaudir amb la teva parella, fills o amics just com ha de ser: en un ambient relaxat i distès, amb tot allò que necessites a l’hora de passar uns dies en la glòria.

Ja saps quina és la teva opció?

En El Clos som experts a reconciliar als nostres hostes amb el seu costat més espontani i natural, així que, per què no?, et suggerim que et converteixis en un d’ells i comencis per aquí.

Veuràs que reunim tot el que esperes d’una escapada rural. Però no una qualsevol, no: una memorable que superi les teves expectatives i, per descomptat, les dels teus acompanyants. Perquè no hi ha res millor que compartir els bons moments amb els qui més vols.

Fins aviat

Publica el

La ruta dels templers catalana

La història dels templers és una de les més lligades a l’Edat Mitjana. Catalunya té un llegat medieval impressionant, en el qual destaca el pas d’aquests soldats per aquestes terres, deixant com a llegat una immensa quantitat de castells i fortaleses. Dels 600 castells medievals que hi ha a Catalunya, més de 20 tenen un passat templer. I d’ells, la majoria són a la província de Tarragona, el que la converteix en la més important ruta que es pot fer per descobrir fins a cert grau com va viure l’Orde del Temple. Aquí tens alguns llocs d’interès. Continue reading La ruta dels templers catalana

Publica el

Museus de la Conca de Barberà

museu-comarcal

La Conca de Barberà compta amb un llegat cultural i històric únic al món. A més de les seves rutes medievals, pobles pels que sembla no haver passat el temps i monuments singulars, també hi ha tot tipus de museus. Espais dedicats a diferents activitats i artesanies, a l’art i la vida en general. Fem un petit recorregut per tots els museus de la Conca de Barberà per descobrir tot el que es pot gaudir a la comarca. Continue reading Museus de la Conca de Barberà

Publica el

Shinrin Yoku, un bany de bosc

Des d’El Clos recomanem i volem fomentar el turisme de salut. A prop dels nostres allotjaments rurals hi trobareu llocs ideals per practicar el Shinrin Yoku. Es tracta d’una teràpia que apropa la natura a una població cada vegada més urbana. Quina millor teràpia per treure l’estrès? Simplement una passejada per un dels boscos de Conesa, abraçar els arbres mil·lenaris, escoltar el vent i els ocells, trepitjar les fulles, respirar fons, i sentir-se immers dins de la natura. Continue reading Shinrin Yoku, un bany de bosc

Publica el

Els millors restaurants de la Conca de Barberà

el-colomi-restaurant

El temps lliure està per gaudir-lo i com més, millor. Tenir temps lliure a Catalunya és una benedicció, no hi ha cap dubte. El perfil mar i muntanya de la seva geografia unit als vestigis culturals d’un passat daurat resulten avui dia en racons d’allò més particulars amb els que altres comunitats i països no poden ni somiar. Continue reading Els millors restaurants de la Conca de Barberà

Publica el

El camí de Sant Jaume

Caminos de Santiago

El Camí de Sant Jaume que surt des de Tarragona i passa per la Conca ha estat batejat com el Camí de Sant Jaume, un recorregut ple de cultura que compta amb un enorme llegat d’alt valor ecològic. La fusió perfecta entre natura i edificacions creades per l’home, mostrant que és possible tenir-ho tot sense posar en perill el nostre entorn. Continue reading El camí de Sant Jaume