La Ruta dels Castells de Gaià 

Us convidem a descobrir antigues edificacions gairebé mil·lenàries a través de la frontera natural que va suposar el riu Gaià en temps de la Marca Hispànica. És la mostra més gran en el territori català de castells i torres tots ells en diversos estats de conservació,i que romanen amagats al viatger resistint el pas dels anys, recordant constantment el passat d’aquestes terres.

Es tracta d’un retrobament amb l’època medieval i amb la naturalesa a cavall entre les comarques de la Conca de Barberà, Alt Camp i el Baix Camp.

Us proposem visitar algunes de les fortificacions més importants als marges del riu Gaià i al mateix poblacions que es van formar al voltant d aquestes fortaleses medievals història del passat del nostre país com ara: Castell de Biure, Castell de Guialmons, Castell de Les Piles, Castell de Sta. Coloma de Queralt, Castell d’ Aguiló, Castell de Montclar, Castell de Pontils, Castell de Vallespinosa, Castell de Sta. Perpètua, Castell de Queralt, Castell de l’Albà, Castell de Selma, Castell de Ramonet, Castell de Selmella, Castell de Rocamora, Castell de Saburella, Castell de Pinyana, Castell de Montagut, Castell de Rodonyà, Castell de Querol, Torre del moro de Montferri, Castell de Vila-Rodona, Castell de Vilardida o de Cal Tudó, Castell d’Altafulla, Castell de El Catllar, Castell de Montoliu, Castell de Tamarit, Castell de Vespella del Gaià.