historia (3)

Conesa

El poble de Conesa declarat Bé Cultural d’interès Nacional situat en plena Ruta del Cister i Medieval és un enclavament històric de gran bellesa que es manifesta en la seva església d’estil gòtic-romà, en el seu recinte emmurallat, els seus carrers, places i portals plens d’encant.

Vull saber més

 


Montblanc (3)Montblanc

Declarat Conjunt Monumental i Artístic l’any 1947, és la capital de la Conca de Barberà, situada prop de les Muntanyes de Prades i del monestir de Poblet.

Vull saber més

Llorac (2)Llorac

És un dels municipis que integren les rutes Medieval, del Cister i de la Vall del Corb.
Té una altitud de 648 m.

Vull saber més

Guimera (3)Guimerà

Seguirem la història a través d’un trobador que va fer cap, fa 600 anys, i va descobrir la vila medieval de Guimerà.

Vull saber més

Vallfogona de Riucorb (7)Vallfogona del Riucorb

El poble té una altitud de 573 m. i 130 habitants, està situat prop del riu Corb.
Té un nucli antic d’ambient medieval amb infinitat de llocs evocadors especialment la Plaça Major.

Vull saber més

Fores (2)Forès

És un dels municipis que integren les rutes Medieval i del Cister.
El poble té 66 habitants i està situat a la part alta d’un turó de 864 m., que domina la fèrtil vall de la Conca de Barberà des-de on s’albira el mar, els Pirineus, i la muntanya de Montserrat.

Vull saber més

Cooperativa-pagesos-BarberaBarberà de la Conca

Municipi històric que figura a les rutes del Cister, dels Cellers i dels Templers.

El poble té 450 habitants i està emplaçat en un monticle a 476 m. presidit pel seu castell.

Vull saber més

Sarral (1)Sarral

D’ origen prehistòric com constaten les restes que s’han trobat a la vila. La Carta de població li va ser atorgada l’any 1180 pel rei Alfons I el Cast, quedant constituïda com a vila reial.

Vull saber més

Rocafort (3)Rocafort de Queralt

Municipi que forma part de les rutes dels Cellers Modernistes i del Cister. El poble té uns 260 habitants. Està envoltat pels rius de Vallverd i de Conesa, afluents de l’Anguera.

Vull saber més

Les piles de gaia (2)Les Piles de Gaià

Les Piles de Gaià, és un dels municipis que integren les rutes dels Castells del Gaià i del Cister. Està situat a la part nord-est de la comarca.

Vull saber més

Vallespinosa (2)Vallespinosa

Un fet històric ocorregut al segle XVII relaciona el famós personatge de la segona part del Quixot, Roque Guinart, amb els hospitalaris de Barberà.

Vull saber més

 

Biure del Gaia (4)

Biure del Gaià

Des de Biure surt la pista forestal que porta fins a l’ermita de Sant Miquel, situada a la muntanya Sant Miquel de Montclar.

Vull saber més

Santa Coloma de Queralt (6)

Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt, encara que pertany a la comarca de la Conca de Barberà de Tarragona per la seva situació geogràfica i el seu entorn natural la població se sent més identificada com a Baixa Segarra.

Vull saber méssavalla de comtatSavallà del Comtat

És un dels municipis que integren les rutes dels castells, medieval i del Cister.Té uns 72 habitants i la seva altitud és de 822 m. Està situat en la part septentrional de la comarca, en contacte amb els altiplans de la Segarra, en els vessants d’un pujol coronat en la seva part més alta per les restes del castell.

Vull saber més

Siurana (9)Siurana

Diu la llegenda, que en temps del comte Ramón Berenguer IV, Catalunya va passar a ser de domini cristià, amb una sola excepció, el REGNE DE SIURANA, on residia l’últim rei moro anomenat Almemoniz i una reina de singular bellesa, cridada Abdelàzia.

Vull saber més